Ansökan öppen för 2024- i år höjd till 100 000 kr

Nu har vi öppnat upp ansökan för att söka pengar från Stiftelsen Sigrid Strands fond för nytänkande kvinnor i Jämtlands län. I år är summan höjd till 100 000 kr, då Sigrid skulle fyllt 100 år 2024. Varje år delar fonden ut ett stipendium till en kvinna bosatt inom Jämtlands län som har utmärkt sig genom nytänkande tjänster och produkter. 

Stipendiet ska i första hand användas till kunskapsinhämtning, kontaktskapande, prototyper, produktutveckling, kompletteringar, förbättringar och allt vad som i övrigt tillhör förverkligandet av idén.

Sigrid Strands fond för nyskapande kvinnor i Jämtlands län startades av Sigrid Strand från Turas i Linsell, Härjedalen, år 2000 för att hjälpa fram och entusiasmera kvinnor som vill skapa nya värden och samtidigt knuffa på utvecklingen av länets företagsamhet. 

Har du en idé – ansök senast 30 september

Du som ansöker kan både vara anställd och i din arbetsroll bidra med innovationskraft och utveckla nya idéer. Du kan också vara företagare med en nytänkande idé! Vi vill att så många som möjligt söker så vi hoppas att vi får se din ansökan. Ansökningsperiod är 26 augusti- 30 september 2024. Läs mer på https://sigridstrand.se/Ansökan Det går även att nominera någon du gärna ser som stipendiat.