Pressmeddelande: Ansökan för Sigrid Strands Stipendium 2024 öppen

Sigrid Strands stiftelses ordf Malin Elmerstig

Sigrid Strands Stiftelse har återigen öppnat för ansökningar till det årliga stipendiet som syftar till att stödja och entusiasmera kvinnor i Jämtland Härjedalen. I år firar vi en särskilt betydelsefull milstolpe – 100-årsjubileet av Sigrid Strands födelse. För att hedra hennes minne och hennes visionära arbete kommer årets stipendiat att tilldelas 100 000 kr.

– Vi är så tacksamma för att hon valde att skapa stiftelsen och skjuta till pengar för att lyfta andra kvinnor. Vi firar henne genom att tillfälligt höja prissumman till 100 000kr och bjuda in till fest på Länsresidenset i samband med prisutdelningen, det säger Malin Elmerstig, ordf i stiftelsen.

Om Sigrid Strands Stiftelse

Sigrid Strand, från Turas i Linsell, Härjedalen, hade en unik förmåga att se behovet av innovationer och tekniska lösningar för vardagliga problem. Hon noterade att kvinnor ofta närmade sig problem på ett annat sätt än män, med mindre benägenhet att ta stora risker eller sätta sig i ekonomisk skuld för företagsutveckling. För att främja kvinnors företagande i Jämtlands län, etablerade Sigrid en stiftelse år 2000 med målet att stödja och inspirera kvinnor som strävar efter att skapa nya värden och utveckla länets företagsamhet.

Ansökan för 2024 års stipendium

Har du en innovativ idé? Oavsett om du är anställd och vill bidra med nytänkande inom ditt arbetsområde, eller om du är en företagare med en spännande idé, uppmuntrar vi dig att söka årets stipendium. Vi vill se så många ansökningar som möjligt, så tveka inte att testa din idé. Sista ansökningsdag är torsdagen den 30 september 2024. Du kan även nominera någon du tror skulle vara en värdig stipendiat.

För mer information och för att ladda ner ansökan, besök vår hemsida.

Fjolårets vinnare

2023 års stipendiat var Johanna Elmlund från Anrik Winery. Johanna har under flera år experimenterat med frukt och bär för att skapa unika smaker och dryckesupplevelser. Hennes varumärke Anrik Botaniska smaker lanserade sin första kommersiella dryck i våras, och den finns nu tillgänglig på Systembolaget och utvalda lokala restauranger i länet. Här kan du läsa en kort intervju med Johanna.

– Sedan Johanna fick stipendiet förra året har hon släppt ännu fler produkter som har fått fint mottagande. Det är jätteroligt att se hennes snygga flaskor säljas på mitt lokala Systembolag, säger Malin.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan och hoppas att detta stipendium kommer att främja och stimulera framtida utveckling.

Mer info: sigridstrand.se

Kontakt:

Malin Elmerstig

info@sigridstrand.se

076-1098557