Johanna Elmlund – Anrik Botaniska smaker
Hur är det med dig såhär ett år efter du fick stipendiet?
Det är bara bra med Anrik och det rullar på för fullt. Just nu finns det 4 vinsorter på marknaden, och fler på väg. Vilket känns så häftigt! I höst har jag studiebesök inbokat på en liten svensk vingård och en resa till Frankrike också. Jag fortsätter med arbetet att utveckla vinerna, eventuellt en tjej som vill skriva exjobb framöver. Jag har fått väldigt mycket fin feedback från dryckesbranschen så att man blir verkligen taggad att fortsätta!
Berätta om den idé du fick stipendiet för.
Jag tillverkar frukt och bärvin till försäljning till restaurang och Systembolaget.
Hur har det gått med din idé sedan du fick stipendiet?
Jag har släppt fler produkter och fått fint mottagande av sommelierer och skribenter. Just nu planerar jag för något utökad produktion till nästa år.
Vad har varit din största lärdom från att jobba med den idé du fick
stipendiet för?
Tid är den viktigaste faktorn, tålamod med processen! Att ha tillit till din idé, är du övertygad om att det kommer att fungera kommer det att göra det.
Har du sedan du fick stipendiet utvecklat någon annan idé som du vill
berätta om?
Jag har börjat experimentera med mer torkad frukt i jäsningen, även örter.